Fighting Team F en F op Open Nederlands Kampioenschap!

Arnhem, 25 februari 2024

Vandaag stond 13-koppige Fightingteam F en F op het Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate in Arnhem. Het team onder leiding van Sensei Joy, Senpai Jun Yi en Fabi bestond uit Senpai Kevin, Senpai Jun Yi, Harmen Jappie, Stefan, Hielke, Mats, Liam, Marti, Tessa, Jesper, Jayden, Dominique en Fédra.

Beide disciplines kregen vandaag een podium, Kata en Kumite. De dag werd afgetrapt met Kata, waar onze karateka’s een mooie vertoning hebben laten zien van de door henzelf gekozen kata’s. Tessa, Senpai Jun Yi, Senpai Kevin, Dominique, Mats en Liam mochten vandaag hun kunsten meten aan hun tegenstanders. Tessa en Senpai Jun Yi wisten met voldoende punten de 2e ronde te halen. Maar helaas niet genoeg punten te behalen in die ronde om ook in de prijzen te vallen.

Na de Kata’s was het tijd voor Kumite. Fédra gevolgd door Hielke, Liam, Mats, Jayden, Marti, HJ, Stefan, Senpai Jun Yi, Jesper, Dominique en Tessa gingen de strijd aan. Voor een aantal was het de allereerste keer, dat was toch wel heel spannend. Want spannend was het zelfs al voor de meer ervaren vechters. Verdeeld over drie matten gingen ze de strijd aan. De fanatieke ploeg ouders die mee waren en de andere Fightingteam leden vormden een mooie sportieve achterban, de support was niet te missen. Met een hoop mooie partijen van onze teamleden zijn we in ranking geëindigd op plaats 14 van de 43 deelnemende Dojo’s. Dat is toch zeker niet mis!

🥇: Fédra (Nederlands kampioen)
🥈: Jesper
🥉: Senpai Jun Yi, Hielke en Jayden

Al onze atleten kunnen terugkijken op een mooie ervaring op de wedstrijdmat. Met weer genoeg voer en motivatie om mee te nemen naar de trainingen in de Dojo.

Fightingteam F en F, we zijn ontzettend trots op jullie! OSU! 🔥